0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Náradie, ktoré zaručene potrebujete pri práci s veľkoformátovou dlažbou

Náradie, ktoré zaručene potrebujete pri práci s veľkoformátovou dlažbou

Moderná technológia nám podsúva rôzne novinky a tie sa nevyhli ani v stavebnom odvetví.

Objavili sa veľkoformátové dlažby, ktoré začínajú od rozmerov 60x60 cm a môžu byť až do veľkosti 160x3200 cm. Sú vo veľkom využívané ako odvetrané fasády pre exteriér, ale aj v interiéri a nie len v domoch,kanceláriách ale aj iných verejných priestoroch. Pri veľkoformátovej dlažbe je dôležité použiť správne náradie, ktoré nám uľahčí s ňou pracovať.

Pomôcky pre obkladača.

1. Profesionálny pracovný stôl - dôležitý je rovný povrch pri práci odporúčame použiť pracovný stôl BM 180 MKII, kde je možné ho použiť na veľkosti 90x180cm ak je potrebné dajú sa použiť dva spolu, ktoré sa prepoja a vznikne väčšia pracovná plocha .

2. Rezacia lišta - ak je veľkoformátová dlažba správne pripravená a chceme z nej rezať použijeme lištovú ručnú rezačku RAIZOR pomocou ktorej môžeme rezať až do 332cm.

3. Náradie na rezanie hrán - pri určitých rezoch je potrebné opracovať hranu kde použijeme náradie POWER RAIZOR s ktorým je možné rezať v uhle 90°,45°jolly a 180° tú upevníme na lištu RAIZOR

4. Prenášací rám - prenos veľkoformátovej dlažby je náročný,preto je vhodné použiť prenášací vákuový rám EASY-MOVE s ktorým sa ľahšie manipuluje pri pokladaní obkladu a dlažby.

5. Leveling systém- teraz je vhodné použiť leveling systém a krížiky na dlažbu ,ktorý nám pomôže s hrúbkou špáry.

6. Sťahovák - pri potrebe upravenia osadenia dlažby nám slúži náradie na sťahovanie dlažby a obkladu DAL01A

7. Vozík na prenos - na manipuláciu veľkoformátovej dlažby a obkladu máme pomocní vozík CAM ADV ktorý je zároveň aj stojan na nanášanie lepidla.

8. Vibračna žehlička - nakoniec je vhodné použiť na odstránenie prebytočného vzduchu pod dlažbou a obkladom vibračnú žehličku VOLPINO