0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Leveling systém, kliny na dlažbu a kliešte: Pokladajte dlažbu profesionálne

Leveling systém, kliny na dlažbu a kliešte: Pokladajte dlažbu profesionálne

Leveling systém, kliny na dlažbu a kliešte: Pokladajte dlažbu profesionálne

Aj majster tesár sa občas utne a akákoľvek pomoc, aby sa tak stávalo naozaj iba občas, je vítaná. Preto pre Vás máme spoľahlivý systém, ktorý využívajú profesionáli.

Aj keď máte s pokladaním rôznych druhov materiálov či rozmerov dlažby množstvo skúseností, občas sa Vám isto niečo nepodarí. Chyby pri pokládke sa vo veľkej miere opakujú. Mrzuté je samozrejme to, že nepresnú prácu je náročné opraviť a nesprávne uložená dlažba sa môže rýchlejšie poškodiť.

Čo je to leveling systém?

Jednoduchý spôsob ako si uľahčiť pokládku dlažby je využiť systém, ktorý oddeľuje profesionálnych majstrov od tých domácich. Jeho výhodou je napríklad to, že:

  • nahrádza jednoduché úzke kríže, ktoré sú menej spoľahlivé,
  • pomáha vytvárať dokonalo presné spoje,
  • využiť ho môžete pri pokládke podláh aj pri stenách,
  • uľahčuje a zrýchľuje proces kladenia obkladov,
  • nepotrebujete ďalšie špeciálne nástroje,
  • dokáže ho využiť aj začiatočník.


Používanie leveling systému je skutočne jednoduché. Sponu vložíte pod dlaždicu a pomocou klieští do nej vsuniete klin. Takto zarovnáte povrch všetkých susedných dlaždíc. Po vytvrdnutí lepidla spony jednoducho odstránite. Hotovo, podlaha či stena je dokonale rovná a špáry presné.

Kliny na dlažbu

Dištančné leveling kliny môžete použiť opakovane. Vďaka nim sa vyhnete nepresnostiam pri pokládke dlažby či obkladov a zároveň vám pomôžu eliminovať nerovnosti obkladového materiálu počas tvrdnutia lepidla. Využijete ich aj pri veľkoformátových dlažbách, pri ktorých Vám takto nehrozí následné nežiadúce sadanie dlažby.

Spony na dlažbu

Dokonalá rovnováha medzi pružnosťou a pevnosťou – to sú spony na dlažbu Raimondi. Dajú sa použiť aj na veľmi tenké dlaždice. Spoľahlivo nahradia klasické krížiky, ktorým chýba stabilita a každý majster sa bude môcť pochváliť kvalitnejšou a presnejšou prácou. Spoločne so sponami odporúčame používať aj klobúčiky. Tie sa na sponu jednoducho priskrutkujú, čím sa obkladové prvky vyrovnajú na jednu úroveň do dokonalej roviny. Prácu vám uľahčia levelingové kliešte, ktoré taktiež nájdete v našej ponuke.

Vyberte si u nás kompletné leveling sady na podlahy či obklad a dajte svoju prácu do dokonalej roviny. S výberom vhodného náradia Vám radi poradíme.